USA küünesalongis tapeti kaks inimest, politsei lasi ründaja maha (1)

Copy
USA politseinik. Foto on illustreeriv.
USA politseinik. Foto on illustreeriv. Foto: Daniel Lin/Daily News/AP/Scanpix

USA Lääne-Virginia osariigis tappis relvastatud isik küünesalongis kaks inimest, kuni kohalejõudnud korrakaitsjad ta maha lasid, teatas politsei.

Summersville'i linna korrakaitsjad reageerisid neljapäeva õhtul väljakutsele salongi Jo’s Nails & Spa, kirjutas politsei reedel Facebookis. Kaks sündmuspaigale jõudnud politseinikku tulistasid ründajat, kes tunnistati haiglas surnuks.

Meediaväljaannete andmetel tuvastas Summersville'i politsei arvatava mõrtsukana 52-aastase Patrick Wayne Cateri ja kahe ohvrina seal töötanud abielupaari – 45-aastase Khuyen Van Le ja 40-aastase Phi Anh Le.

Politseiülem John Nowak ütles uudisteväljaannetele, et seal varem töötanud Cater oli varem lahkunud ja tulnud tagasi tagasi poolautomaatse püstoliga.

Tulistamise ajal oli salongis veel neli inimest, kes kannatada ei saanud.

Lääne-Virginia osariigi politsei uurib juhtunut.

Ühendriikides on viimastel kuudel tulirelvadega seotud vägivald hüppeliselt suurenenud.

USA-s jätab aastas tulirelvade läbi elu ligikaudu 40 000 inimest, sealhulgas on ka enesetapud, vahendab veebileht Gun Violence Archive.

Leebed relvaseadused ja relvakandmisõigus on korduvalt takistanud katseid piirata ringluses olevate relvade arvu, hoolimata sellest, et suurem osa ameeriklastest eelistab rangemat kontrolli.

Kolmveerand kõigist USA mõrvadest pannakse toime relvadega ning müüdud püstolite, revolvrite ja muude tulirelvade arv kasvab jätkuvalt.

Veebisaidi Small Arms Analytics kogutud andmete kohaselt müüdi 2020. aastal rekordiline hulk ehk üle 23 miljoni relva ja veel 20 miljonit 2021. aastal.

See arv ei sisalda ebaseaduslikke seerianumbriteta relvi, mis on kuritegelikes ringkondades kõrgelt hinnatud.

Pew 2021. aasta uuringu kohaselt oli vähemalt 30 protsendil USA täiskasvanutest vähemalt üks relv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles