IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Venelased kordavad oma ajalugu farsina

Igor Taro
Copy
31. juulil Lvivis aset leidnud pikett Azvostali võitlejate päästmiseks Vene vägede vangistustest. «Venemaa valetab. Piinajad tapavad," on kirjutatud plakatil.»
31. juulil Lvivis aset leidnud pikett Azvostali võitlejate päästmiseks Vene vägede vangistustest. «Venemaa valetab. Piinajad tapavad," on kirjutatud plakatil.» Foto: Mykola Tys / SOPA / ZUMA / Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 31.07: Venemaa pidi oma sõjalaevastiku päeva pidustused Krimmis ära jätma väidetava droonirünnaku tõttu, mis ei ole tegelikult tõenäoliselt ukrainlaste kätetöö. Suurem lahingutegevus oli Bahmuti ja Donetski kandis. Lõunarindel on ukrainlased taas tabanud rasvaseid sihtmärke, kirjutab Igor Taro oma blogis 158. sõjapäeva kohta.

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmetel päeva alguse seisuga olid järgmised - ründajaid 40830 (+160), tanke 1763 (+4), soomukeid 4004 (+9), suurtükke 916 (+10), raketiheitjaid 259 (+1), õhutõrjesüsteeme 117, lennukeid 223 (+1), helikoptereid 190, droone 735 (+2).

Tšernihivi ja Sumõ oblastite piiriäärsetel aladel jätkavad Vene väed Ukraina külade tulistamist erinevatest kaudtulerelvadest. Eesmärgiks on hoida pinget üleval ka aktiivsest lahingutegevusest eemal, et siduda Ukraina armee üksusi, kes muidu võinuks anda panuse Donbassi rindel. Valgevene sekkumist ei peeta endiselt kuigi tõenäoliselt, kuigi päris välistada seda ei saa.

1) Harkivi operatiivsuunal oli koguni paarkümmend asulat saanud kaudtuletabamusi. Tuletegevus on olnud tihe ja võimsaid lööke on saanud tunda ka Harkivi linn. Pealetungikatseid juba mõnda aega Harkivi ümbruses ei üritata, aga seekord proovisid Vene üksused teha mingit manöövrit hoopiski Harkivist kagus Balaklija kandis.

Sealt liikus roodusuurune luureüksus Husarivka ja Nova Husarivka poole lõunasse. Said siiski täpsete tulelöökidega pihta ja taganesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles