Vene riigiduuma tahab keelata ebasõbralikesse riikidesse lapsendamise

Copy
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

Vene riigiduumasse anti sisse seaduseelnõu, millega keelatakse «ebasõbralike välisriikide» kodanikele Vene orbude lapsendamine ja eestkoste alla võtmine.

Vastav algatus (174451-8) postitati täna parlamendi alamkoja eelnõude andmebaasi.

Eelnõuga tehakse ettepanek kehtestada orbude ja vanemliku hoolitsuseta jäänud laste lapsendamise ja eestkostele üleandmise keeld nende välisriikide kodanikele, kes on kantud valitsuse kinnitatud välisriikide ja alade nimekirja, kes käituvad Venemaa suhtes ebasõbralikult.

Samas lubab eelnõus välja pakutud lähenemine – kui konkreetseid riike ei määrata, vaid viidatakse Venemaa valitsuse kinnitatud välisriikide nimekirjale – edaspidi, kui riik «lõpetab ebasõbraliku käitumise Venemaa suhtes», tühistada selle keelu perekonnaseadust muutmata, öeldakse seletuskirjas.

Autorid juhivad tähelepanu asjaolule, et eelnõu ei keela välisriikidesse lapsendamist täielikult ega välista partnerlust välisriikidega küsimustes, mis on seotud juba välisriiki lapsendamiseks antud lastega.

Seaduseelnõu algatas rühm nelja riigiduuma fraktsiooni saadikuid, eelkõige Leonid Slutski (Liberaal-Demokraatliku Partei juht), Nina Ostanina (kommunist), Jana Lantratova (Õiglane Venemaa), Dmitri Pevtsov (Uued Inimesed).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles