Kohalik vaade Pelgalt rahasüstist jääb Bundeswehrile väheks

Lisa-Martina Klein
, välispraktikant
Copy
Bundeswehri sõdur keemia-, bio- ja radioloogiliste relvade vastase kaitse õppustel.  FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters/Scanpix
Bundeswehri sõdur keemia-, bio- ja radioloogiliste relvade vastase kaitse õppustel. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters/Scanpix Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Viimastel aastatel on olnud lihtne Bundeswehri üle nalja visata. Peamine naljanumber on olnud sõjaväe varustuse kehv seisukord: katkised helikopterid, katkised vintpüssid. Vägedele ei jätku isegi esmatähtsat varustust, nagu killuvestid, erisõidukitele pole aga instruktoreid.

Samuti pole piisavalt sõidukeid õppuste jaoks, mis tõi kaasa vahejuhtumi, kus sõjavägi pidi teesklema, et minibuss on soomustatud jalaväesõiduk. Nimekiri on lõputu. Paistab, et Saksa relvajõud peaksid kaitsma riiki mitte relvade, vaid vastases haletsuse tekitamisega.

Alates nn Zeitenwende’st (otsetõlkes pöördepunkt – toim) ehk Venemaa presidendi Vladimir Putini sissetungist Ukrainasse on saanud üha selgemaks, et Saksa relvajõud oleksid Venemaa rünnaku korral üsna abitud, nagu märkis armee peainspektor Alfons Mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles