IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Vene vägede pealetungiaktiivsus on mitmel senisel löögisuunal langenud

Igor Taro
Copy
Harkivi oblastis 1. augustil sai Merefa väikelinn Vene raketitabamuse.
Harkivi oblastis 1. augustil sai Merefa väikelinn Vene raketitabamuse. Foto: SERGEY KOZLOV / EPA / Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 1.08: Vene okupantide pealetungiaktiivsus on mitmel senisel löögisuunal langenud, kirjutab Igor Taro oma blogis 159. sõjapäeva kohta.

​Võimalik, et põhjuseks on üksuste liigutamine lõunarindele Zaporižžja kanti. Seda suunda peavad okupandid ohtlikuks ukrainlaste võimaliku vastupealetungi piirkonnana. Hersoni operatiivsuunal on Vene sõjavägi hädas logistikamurega ja püüab rakendada analooge mitteomavaid lahendusi selle leevendamiseks.

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmetel olid päeva alguse seisuga järgmised - ründajaid 41030 (+200), tanke 1768 (+5), soomukeid 4011 (+7), suurtükke 932 (+16), raketiheitjaid 259, õhutõrjesüsteeme 117, lennukeid 223, helikoptereid 190, droone 736 (+1).

Kui kaotatud suurtükid olid juurdeveetavate reservide seas, siis see mõju avaldub pikkamööda, aga kui suurem osa neist sai hukka kusagil rindel ühes konkreetses punktis, sellisel juhul võiks seal järgneda ukrainlaste edenemine. Lähipäevade uudised näitavad.

Põhjapoolsete oblastite tulelöökide märke polnud seekord mõtet eriti liigutada, kuna Vene okupantide rünnakud toimusid samades kohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles