USA esindajatekoja spiiker Pelosi külastab Taiwani, Hiina lubab karmilt vastata (2)

Copy
USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi kohtumas Malaisia ametivenna Azhar Azizan Haruniga täna Kuala Lumpuris. Õhtul suundub Pelosi aga edasi Taiwani.
USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi kohtumas Malaisia ametivenna Azhar Azizan Haruniga täna Kuala Lumpuris. Õhtul suundub Pelosi aga edasi Taiwani. Foto: Nazri Rapaai / HANDOUT / EPA / Scanpix

USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi kavatseb täna õhtul külastada Taiwani, tehes nõnda lõpu nädalatepikkustele spekulatsioonidele selle üle, kas visiit toimub või mitte, vahendab Politico.

Visiit pingestab Hiina-USA suhteid märkimisväärselt, kuna Hiina on varasemalt teatanud, et Pelosi visiit Taiwani on täiesti vastuvõetamatu ning et Peking vastaks sellele karmilt.

Tegu oleks mitmekümne aasta jooksul kõige kõrgetasemelise USA visiidiga saareriiki, mida Hiina peab enda territooriumiks.

Kuigi ametlikult pole enamik riike maailmas Taiwani iseseisvust tunnustanud, siis praktikas käsitletakse riiki Hiinast eraldiseisvana ja suurem osa läänemaailmast on avanud Taiwani mitteametlikud esindused, mis töötavad saatkonna põhimõttel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles