ÜLEVAADE ⟩ Al-Qaeda liidri tapmiseni Kabulis viis kuudepikkune luuretöö (3)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Terrorirühmituse Al-Qaeda toonane liider Osama bin Laden (vasakul) 2001. aasta novembris koos oma nõuniku ja hiljem organisatsiooni juhiks kerkinud Ayman Al-Zawahiriga intervjuu ajal Pakistani ajalehele Dawn.
Terrorirühmituse Al-Qaeda toonane liider Osama bin Laden (vasakul) 2001. aasta novembris koos oma nõuniku ja hiljem organisatsiooni juhiks kerkinud Ayman Al-Zawahiriga intervjuu ajal Pakistani ajalehele Dawn. Foto: Hamid Mir/Editor/Ausaf Newspaper For Daily Dawn/Reuters/Scanpix

Enne seda kui USA president Joe Biden andis käsu tappa end Kabuli südalinnas varjanud Al-Qaeda liider Ayman Al-Zawahiri, õppisid teda kuude kaupa jälginud luurajad tundma terroristi käitumise väiksemaidki iseärasusi, tagamaks, et keegi teine surmavas droonirünnakus kannatada ei saa.

USA ametnikud kinnitasid uudisteagentuuridele, et 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute üks peamisi niiditõmbajaid Al-Zawahiri tapeti Afganistani pealinna jõukas ja tiheda asustusega Sherpuri naabruskonnas pühapäeva hommikul kell 6.18 kohaliku aja järgi (kell 4.48 Eesti aja järgi), kui ta astus enda peidupaigaks olnud maja rõdule. 71-aastast terroristi tulistati droonilt kahe Hellfire’i raketiga.

«Nüüd on õiglus jalule seatud ja seda terroristide liidrit pole enam,» lausus Biden üleeile telepöördumises, milles teatas Al-Zawahiri tapmisest. «Ükskõik, kui kaua kulub aega, ükskõik, kus sa end peidad – kui sa oled oht meie rahvale, leiavad Ameerika Ühendriigid su üles ja kõrvaldavad su.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles