Raportöör: europarlament peaks ACTA asjus Euroopa Kohtusse pöörduma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA meeleavaldus Vabaduse väljakul 12. veebruaril 2012.
ACTA meeleavaldus Vabaduse väljakul 12. veebruaril 2012. Foto: Viktor Burkivski

Euroopa Parlamendi võltsimisvastase kaubandusleppe raportöör David Martin arvab, et parlament peaks paralleelselt Euroopa Komisjoniga pöörduma ACTA asjus Euroopa Kohtusse.

Kui Euroopa Komisjon otsustas möödunud nädalal paljude jaoks ootamatult pöörduda võltsimisvastase kaubandusleppe ACTA asjus Euroopa Kohtusse, siis samasuguse küsimusega võib kohtusse minna ka Euroopa Parlament, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Europarlamendi saadikud tunnevad muret, kas ACTA on kooskõlas Euroopa Liidu seadustega ja kodanike põhiõigustega.

«Olgem üheseltmõistetavad. Minu meelest tuleb küsida Euroopa Kohtult hinnangut, kas ACTA on kooskõlas olemasolevate Euroopa Liidu lepetega, kas ta on kooskõlas Euroopa põhiõiguste hartaga, kui kohus ütleb, et vastus kõikidele küsimustele on jah, siis ei tähenda see seda, et Euroopa Parlament leppe kindlasti heaks kiidab, aga kui kohus ütleb mõnes punktis ei, on ACTA surnud,» sõnas ACTA raportöör David Martin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles