Iraan, USA ja EL saadavad oma esindajad tuumakõnelustele Viini (1)

Copy
Iraani lipp lehvimas Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) peakorteri ees Viinis.
Iraani lipp lehvimas Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) peakorteri ees Viinis. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Iraan, USA ja Euroopa Liit teatasid, et saadavad oma esindajad tagasi Viini, et püüda viimasel hetkel jätkata kõnelusi 2015. aasta tuumaleppe elustamise üle.

Läbirääkimised on olnud ummikus alates märtsist.

Kõnelusi juhtiv Euroopa Liidu ametnik Enrique Mora kirjutas Twitteris, et läbirääkimistel keskendutakse kõige uuemale kokkuleppe mustandile.

«Meie riigi vastu kehtestatud julmade sanktsioonide tühistamise poliitika osana suundub Iraani läbirääkijate meeskond Ali Bagheri juhtimisel, kes on islamivabariigi pealäbirääkija, lähitundidel Viini,» ütles Iraani välisministeeriumi kõneisik Nasser Kanani avalduses.

USA eriesindaja Iraani küsimustes Rob Malley peaks jõudma Viini homme, teatasid kaks Ühendriikide ametnikku, soovides jääda anonüümseks.

EL-i välispoliitikajuht Josep Borrell on teinud viimastel nädalatel suuri jõupingutusi Iraani tuumaleppe päästmiseks. Ta kirjutas hiljuti Financial Timesis, et ruum täiendavate märkimisväärsete kompromisside tegemiseks on ammendunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles