Arstid kinnitasid varem Tšubaisile pandud diagnoosi

BNS
Copy
Anatoli Tšubais.
Anatoli Tšubais. Foto: Repro.

Arstid kinnitasid lõplikult, et Venemaa kunagiste liberaalsete majandusreformide läbiviijal Anatoli Tšubaisil on harvaesinev närvisüsteemihaigus Guillain-Barré sündroom, edastas kolmapäeval muu hulgas portaal Fontanka.ru.

Tšubais on ravil ühes Euroopa haiglas. Tema seisund on stabiliseerunud, kuid ta viibib endiselt intensiivravi osakonnas.

Tšubaisil toimivad halvasti käed ja jalad, ta ei saa silmi sulgeda ning nägu on osaliselt halvatud. Sellest kirjutas kolmapäeval oma Telegrami kanalis Vene poliitaktivist ja ajakirjanik Ksenja Sobtšak viitega Tšubaisi abikaasale Avdotja Smirnovale.

Guillain-Barré sündroom on haruldane seisund, mille puhul ründab inimese immuunsüsteem oma perifeerseid närve. Sündroom võib mõjutada igas vanuses inimesi, kuid kõige sagedamini esineb see täiskasvanutel ja meestel.

Sündroomi korral kogevad patsiendid lihaste nõrkust ja tuimust. Raskematel juhtudel võib see põhjustada halvatust.

Tšubais astus märtsis Vene presidendi säästva arengu erisaadiku kohalt tagasi Ukraina sõjalise operatsiooniga mittenõustumise tõttu ja lahkus Venemaalt. Pärast seda on teda nähtud Türgis, Itaalias ja Küprosel.

Tšubais oli ökonomist, kes oli üks vabaturumajanduse reformide läbiviijaid 1990. aastatel pärast Nõukogude Liidu kokkukukkumist, sealhulgas juhtis ka erastamise lainet, mille tõttu sattus ta suurde ebasoosingusse.

Erinevalt paljudest teistest liberaalsetest poliitikutest jäi Tšubais tööle Putini režiimi juurde.

Ta juhtis mõnda aega ka riiklikku energiamonopoli, seejärel asus tööle nanotehnoloogiaga tegeleva riigiettevõtte Rusnano juhatuse esimehena ning 2020. aasta detsembris nimetati ta presidendi erisaadikuks rahvusvahelistes organisatsioonides säästva arengu küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles