Venemaa koondab vastupealetungiks vägesid Lõuna-Ukrainasse (1)

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Ukraina tsiviilisikud sõjalisel väljaõppel Lvivis.
Ukraina tsiviilisikud sõjalisel väljaõppel Lvivis. Foto: YURIY DYACHYSHYN/AFP/Scanpix

Venemaa agressioonisõja fookus Ukrainas on liikumas idast lõunasse. Ukraina on teatanud vasturünnakust Hersoni oblastis ning viimastel päevadel on olnud teateid kümnete külade vabastamisest. Samas on ka teateid, et Venemaa koondab vastupealetungiks regiooni vägesid. Käimasolevast kampaaniast strateegiliselt olulise lõunapoolse Ukraina linna üle kontrolli taastamiseks on potentsiaalselt saamas üks tähtsamaid lahingutandreid pärast Kiievi lahingut, mis võib osutuda otsustavaks sõja lõpptulemuse määramisel.

Väidetavalt viib Venemaa vägesid Donetski oblasti põhjaosast Lõuna-Ukrainasse, et toetada seal asuvaid kaitsepositsioone. Ukraina kaitseministeeriumi luuredirektoraadi esindaja Vadõm Skibitski teatas, et Vene väed tõmbasid kaks nädalat tagasi Donetski oblastist välja taktikalised õhudessantüksused ja paigutasid need ümber okupeeritud Hersoni oblastisse.

«Venemaa on alustanud löögirühma loomist Krõvõi Rihi suunal. Samuti on üsna tõenäoline, et vaenlane valmistab ette vastupealetungi koos plaaniga jõuda Hersoni oblasti halduspiirini,» seisis Ukraina Lõuna sõjaväejuhatuse avalduses. Krõvõi Rih on Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kodulinn.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles