Taiwanlanna sai eluaegse vangistuse 46 inimelu nõudnud põlengu eest

Copy
Korterelamu põleng Taiwani Kaohsiungi linnas mullu 14. oktoobril.
Korterelamu põleng Taiwani Kaohsiungi linnas mullu 14. oktoobril. Foto: Johnson Liu / AFP / Scanpix

Taiwani kohus mõistis reedel eluaegse vangistuse naisele, kes kättemaksuks elukaaslasele põhjustas saareriigi aastakümnete ohvriterohkeima põlengu, milles hukkus 46 inimest.

Mullu oktoobris laastas põleng saare lõunaosas Kaohsiungi linnas asuvat 13-korruselist korterelamut, kus lisaks hukkunutele sai viga veel 41 inimest.

Võimude sõnul sai põleng alguse sellest, kui 51-aastane süüdistatav Huang Ke-ke jättis põleva viiruki teadlikult diivani peale ning lahkus seejärel hoonest.

Huangi süüdistati mõrvas ja süütamises jaanuaris, kui prokurörid taotlesid ta hukkamist. Nende sõnul süütas naine tahtlikult põlengu, et «häbistada» oma elukaaslast, keda ta kahtlustas petmises. Samuti ei näidanud naine üles, et kahetseb toimepandut.

Kaohsiungi ringkonnakohus mõistis Huangi reedel süüdi süütamises ja hooletuses, mis viis surmani, ja mõistis talle eluaegse vanglakaristuse.

«Süüdistataval puudus motiiv tekitada kahju hoone teistele elanikele,» märkis kohus avalduses, lisades, et mõrvasüüdistusel puudus koosseis, kuna ta ei põhjustanud surma tahtlikult.

Huang tunnistas sandlipuust viiruki läitmist sääskede peletamiseks, ent andis vasturääkivaid ütlusi sellest, mida ta tegi enne korterist lahkumist, ütlesid prokurörid, lubades otsuse edasi kaevata.

Põleng tõi esile Taiwani kesised ohutusnõuded hoonetele ja kehvad elutingimused eakatele kiirelt vananevas ühiskonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles