Venemaa saadab välja 14 Bulgaaria diplomaati

Copy
Bulgaaria saatkond Moskvas.
Bulgaaria saatkond Moskvas. Foto: TATYANA MAKEYEVA / REUTERS / Scanpix

Moskva saadab vastusena riigist välja 14 Bulgaaria Venemaa diplomaatilise ja konsulaaresinduse töötajat, teatas täna Vene välisministeerium.

«5. augustil kutsuti Bulgaaria saadik Venemaal Atanas Krõstin Venemaa välisministeeriumi, kus talle anti üle ministeeriumi noot, milles kuulutati 14 Bulgaaria Venemaa diplomaatilise ja konsulaaresinduste töötajat persona non grata'ks ja vastuvõetamatuks,» öeldakse Vene välisministeeriumi veebiteates.

Ministeerium märkis, et «see meede on vastus Bulgaaria motiveerimata otsusele kuulutada persona non grata'ks ja vastuvõetamatuks meie välisesinduste 70 töötajat, kehtestada kvoodid Venemaa diplomaatiliste, haldus- ja tehniliste töötajate arvule Bulgaarias ning sulgeda ajutiselt Venemaa Ruse peakonsulaat».

Venemaa välisministeerium rõhutas, et «vastutus nende ebaproduktiivsete sammude tagajärgede eest lasub täielikult Bulgaaria valitsusel, mida juhib hr (Kiril) Petkov».

«Oleme veendunud, et ebasõbralikel sammudel Venemaa suunas pole midagi pistmist Bulgaaria ja selle rahva rahvuslike huvidega,» väitis Venemaa välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles