Ajaleht: Moskvasse tuuakse täiendavalt 6000 omonlast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OMONi võitlejad Moskvas Bolšaja Jakimanka tänaval.
OMONi võitlejad Moskvas Bolšaja Jakimanka tänaval. Foto: SCANPIX

Ajalehe Novaja Gazeta andmetel tuuakse teistest regioonidest Moskvasse 6000 eriüksuslast ehk neljandik Vene OMONi võitlejatest.

OMONi lisajõud viibivad pealinnas 3. kuni 9. märtsini.

Väljaande teatel pole ümberpaiknemise määrust veel väljastatud, kuid seda ootavad eriüksuslased Tšeljabinskis, Rostovis, Jekaterinburgis ja Saraatovis.

Ajalehe allikas sõnul saadetakse omonlased pealinna «ekstremismi ilmingute ärahoidmiseks», mis on tüüpiline formuleering nende lähetamisel nn kuumadesse kohtadesse.

Siseministeeriumist seda väidet ei kinnitatud ega lükatud ka ümber.

Varem lükkas siseministeeriumi tagasi Õiglase Venemaa ridadesse kuuluva duumasaadiku Ilja Ponomarjovi väite, mille järgi viibib Moskvas 800 Tšetšeenia siseministeeriumi eriüksuslast.
Igapäevaselt viibib Moskvas 2000 Vene siseministeeriumi eriüksuslast.

Venemaa siseministeeriumi teatel hakkab presidendivalimiste ajal tagama ühiskondlikku korda enam kui 440 000 inimest. nende seas on 380 000 siseministeeriumi kaastöötajat, 30 000 družinnikut ja 30 000 eraturvafirmade töötajat.

Moskva politsei teatas intensiivsemaks muudetud töörežiimist, kui korra järele valvab 36 500 inimest. Nende hulgas on näiteks 16 000 politseinikku, 2000 siseministeeriumi õppeasutuste kursanti, 14 000 rahvamalevlast, üle 4000 eraturvafirma töötajat ja veel teisi karrakaitsjaid.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil, järgmisel päeval plaanivad nii ausate valimiste pooldajad kui Kremli toetajad korraldada Moskvas rahvarohkeid kogunemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles