Erdoğan ja Putin jagasid Sotšis mõjusfääre (8)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Venemaa riigipea Vladimir Putin kohtumisel Sotšis.  
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Venemaa riigipea Vladimir Putin kohtumisel Sotšis.  Foto: Vjatšeslav Prokofjev/Reuters/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kohtus eile Sotšis oma Vene ametikaaslase Vladimir Putiniga, et arutada riikide geopoliitilisi huve ja majanduskoostöö parandamist.

Riigijuhtide järjekorras juba teine kohtumine viimase paari nädala jooksul algas tänusõnade ja üleskutsetega koostöö edendamiseks.

«Usun, et [tänane kohtumine] avab täiesti uue lehe Türgi-Vene suhetes,» ütles Erdoğan kohtumise algul. Putin vastas sellele, et loodab allkirjastada leppe kaubandus- ja majandussidemete tihendamiseks.

Türgi sõltub tõsise majanduslanguse tingimustes üha enam Vene kaubavahetusest ja turismist, 2021. aastal moodustas Vene eksport 56 protsenti kogu Türki imporditud teraviljast. Lisaks on Ankara jaoks oluline Vene maagaasi import.

Kuigi kohtumisel tuli jutuks nii kahepoolsete kontaktide jätkamine kui Akkuyu tuumajaama ehituse ajakava, olid põhifookuses kahe riigi huvid piiri taga, nimelt Ukrainas ja Süürias.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles