Iisraeli peaministri sõnul oli rünnak Gazale vahetu ohu kõrvaldamiseks

Copy
Iisraeli õhurünnak Gaza sektorile.
Iisraeli õhurünnak Gaza sektorile. Foto: MOHAMMED SABER / EPA / Scanpix

Iisraeli peaminister Yair Lapid ütles, et eilsed õhulöögid Gaza sektorile olid täppisoperatsioon vahetu ohu kõrvaldamiseks.

«Iisrael viis läbi täpse terrorismivastase operatsiooni vahetu ohu vastu,» ütles Lapid televisioonis edastatud pöördumises, kui Iisraeli pihta hakati Gazast taas rakette laskma.

Palestiina võitlejad tulistasid eile õhtul Gaza sektorist Iisraeli rakette, kinnitasid uudisteagentuuri AFP ajakirjanikud Gaza linnas.

Iisraeli sõjaväe teatel hukkus eilsetes õhulöökides Gaza sektorile 15 vastase võitlejat, kuid operatsioon rühmituse Islamidžihaad vastu ei ole veel läbi.

«Eeldame, et on hukkunud umbes 15,» ütles armee kõneisik Richard Hecht.

«Me ei ole veel lõpetanud,» lisas Hecht, kes kirjeldas operatsiooni ennetava löögina Islamidžihaadi vastu.

Palestiinlaste äärmusrühmitus nimetas rünnakut sõja kuulutamiseks.

«Iisrael ei ole huvitatud laiemast konfliktist Gazas, kuid ei kohku sellest vajadusel ka ära,» hoiatas Lapid televisioonis.

Palestiina äärmusrühmitus Islamidžihaad kinnitas eile õhtul, et tulistas Iisraeli enam kui sada raketti vastuseks juudiriigi õhulöökidele.

«Esialgse vastusena vanemkomandör Taysir al-Jabari ja tema vendade märtrite tapmisele katsime Tel Avivi, kesklinnad ja Gazat ümbritsevad alad enam kui saja raketiga,» teatas Islamidžihaad avalduses.

Gazas filmitud videolõikudel võis näha leekides hoonet, millest meedikud evakueerisid haavatud palestiinlasi.

Gaza tervishoiuministeerium teatas, et kümne hukkunu seas oli viieaastane tüdruk. Veel 79 palestiinlast sai ministeeriumi andmetel haavata.

Täna teatas Iisraeli armee, et okupeeritud Läänekaldal korraldatud haarangutes võeti kinni 19 Islamidžihaadi liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles