Taiwan süüdistas Hiina relvajõude peasaare ründamise simuleerimises

Copy
Binokliga sõdur Hiina Rahvavabastusarmee manöövritel Taiwani lähedal. 5. august. 2022.
Binokliga sõdur Hiina Rahvavabastusarmee manöövritel Taiwani lähedal. 5. august. 2022. Foto: Lin Jian/Xinhua/Scanpix

Taiwan süüdistas täna Hiina relvajõude oma peasaare ründamise simuleerimises, kui Peking jätkas suurõppust Taiwani ümbruses.

Taipei teatel jälgiti suure hulga Hiina lennukite ja laevade tegevust Taiwani väinas ning ekspertide hinnangul tegelesid need rünnaku simuleerimisega.

Kaitseministeerium teatas, et osa lennukitest ja laevadest ületas väinas ka mediaanjoone, mida peetakse mitteametlikuks piiriks Hiina ja Taiwani vahel.

Peking teatas suurõppuse alustamisest pärast seda, kui Taipeid külastas USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi.

Taiwan mobiliseeris täna õhu- ja maismaapatrullid ning seadis valmis maismaal baseeruvad raketisüsteemid, edastas kaitseministeerium.

USA välisminister Antony Blinken ütles Manilas oma Filipiinide kolleegiga kohtudes, et Washington on valmis tegutsema vastutustundlikult hoidmaks ära suurt globaalset kriisi.

Hiina teatas eile, et katkestab USA-ga koostöö mitmes olulises valdkonnas, seal hulgas võitluses kliimamuutuse vastu.

Blinken ütles Manilas, et Hiina ei tohiks hoida kõnelusi maailma jaoks tähtsates küsimustes pantvangis ning rõhutas, et Peking karistab sellega maailma, mitte USA-d.

Hiina teatel korraldatakse laupäevast kuni 15. augustini lahinglaskmisega mereväeõppus Kollasel merel, mis asub Hiina ja Korea poolsaare vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles