Prantslased turgutavad Seine’i eksinud vaala vitamiinisüstiga

Copy
Seine'i jõkke eksinud valgevaal.
Seine'i jõkke eksinud valgevaal. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse võimud plaanivad laupäeval manustada vitamiine Seine’i jõkke eksinud valgevaalale, kes on alatoitunud ja keeldub söömast.

Pealtnäha alakaalulist vaala märgati jões esmalt teisipäeval. Laupäevase seisuga oli ta umbes 70 kilomeetri kaugusel Pariisist põhjas.

«Ta on üpriski kurtunud ja paistab, et tal on raskusi söömisega,» ütles Eure'i departemangu kõrge politseiametnik Isabelle Dorliat-Pouzet.

Päästjad on püüdnud toita teda külmutatud heeringate ja elusate forellidega, kuid vaalale ei sobinud kumbki, nentis ametnik.

Loodetakse, et vitamiinisüst tema isu parandab.

Politseiametniku sõnul ei ole võimud veel otsustanud, kas hoida looma tema seisundi paranemiseni jões või juhatada ta tagasi merre.

Muret vaala tervise pärast on süvendanud asjaolu, et tavaliselt sotsiaalse looma kohta on ta väga pelglik ja häälitseb vähe, märkis Gérard Mauger looduskaitseühendusest GECC.

Valgevaalad elavad tavaliselt külmades Arktika vetes ja ehkki sügisel migreeruvad nad pisut lõunapoole, jõuavad nad harva nii kaugele lõunasse.

Tegemist on teadaolevalt teise valgevaalaga mõnes Prantsuse jões alates 1948. aastast.

Mais leiti Seine'is Le Havre'i ja Roueni lähedal surnud mõõkvaal, kes oli jäänud jõkke lõksu ega leidnud teed tagasi ookeani, ehkki ametnikud püüdsid teda sinna juhatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles