Brasiilia võimud kahtlustavad Saksa diplomaati abikaasa tapmises

Copy
Saksamaa lipp.
Saksamaa lipp. Foto: INA FASSBENDER

Brasiilia politsei teatel võtsid nad eile kinni Saksa diplomaadi, keda kahtlustatakse oma meessoost abikaasa tapmises Rio de Janeiro peenes linnaosas, kus ta üritas kuritegu varjata.

Saksa konsul Uwe Herbert Hahn ütles võimudele, et tema abikaasa, Belgia kodanik Walter Henri Maximilien Biot oli haigestunud üleeile õhtul, kukkus seejärel kokku ja lõi pea ära, misjärel saabus surm, ütles politsei.

Kuid korrakaitsjate sõnul näitab surnukeha analüüs ja paari Ipanema rannarajoonis asuva korteri ülevaatus, et Biot'd oli tõsiselt pekstud.

«Konsuli esitatud versioon sündmustest, mille kohaselt ohver kukkus, ei lähe kokku kriminalistide raporti järeldustega,» ütles Rio de Janeiro 14. politseijaoskonna politseiametnik Camila Lourenco sotsiaalmeediasse tehtud postituses.

Tema sõnul leidsid uurijad surnukehalt mitmeid sinikaid, mis võiksid tekkida «tampimise» tagajärjel, samuti vigastusi, mis viitavad võimalikule rünnakule silindrikujulise esemega.

«Laip kisendab oma surma asjaolude kohta,» ütles ta.

Jaoskonna Instagrami kontole postitatud piltidelt võib näha ilmselt vereplekke korteri põrandal ja mööblil.

Brasiilia meedia sõnul ei olnud Hahnil diplomaatilist puutumatust, arvestades kuriteo asjaolusid. Politsei ei vastanud kohe AFP palvele anda kommentaare.

Kohalik meedia kirjutas, et Biot'ga 20 aastat abielus olnud Hahn üritas kuriteopaika enne politsei tulekut puhastada, seejärel oli ta öelnud kohalesaabunud politseinikele, et tema abikaasa oli kõvasti purjutanud ning võtnud unerohutablette.

Biot oleks järgmisel nädalal saanud 53-aastaseks, selgub mehe Brasiilia meedias avaldatud ID-kaardi kuvatõmmiselt.

Saksamaa suursaatkond ei ole veel vastanud AFP palvele juhtunut kommenteerida.

Ent Saksamaa välisministeeriumi allikas ütles pühapäeval, et nii suursaatkond kui konsulaat Rio de Janeiros «suhtlevad Brasiilia võimudega antud juhtumi raames tihedalt».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles