Salmonelloosipuhangu tõtttu töö peatanud maailma suurim šokolaadivabrik taasalustas tootmisega

Copy
Barry Callebaut šokolaadivabrik Wiezes.
Barry Callebaut šokolaadivabrik Wiezes. Foto: Stephanie Lecocq/EPA/Scanpix

Belgias asuv ja maailma suurimaks peetav šokolaadivabrik teatas, et taasalustas täna tööd pärast kuus nädalat kestnud pausi, mille kestel puhastati hoonekompleks seoses salmonelloosipuhanguga.

Wieze linnas asuva vabriku 24 tootmisliinist kolm käivitati ning valmisid esimesed uued magustooted, teatas Šveitsi operaatorfirma Barry Callebaut.

Vabrik, mis varustab tööstusharu hiide nagu Hershey, Nestle ja Unilever, ent mitte otse lõpptarbijaid, pandi kinni juuni lõpus, kui ühes tsehhis avastati salmonella bakter.

Zürichis paiknev Barry Callebaut ütles, et peatas tarned ja teavitas oma kliente õigeaegselt, et saastatud šokolaaditooted ei jõuaks poelettidele.

Firma tuvastas, et saasteallikas oli letsitiin, mida lisatakse tekstuuri pehmendamiseks. Seejärel võeti ette ülimalt põhjalik puhastamisprotsess.

«Oleme jätkuvalt ettevaatlikud, sest taoline operatsioon on pretsendenditu, puhastamise ja desinfitseerimise protsess võtab palju aega,» ütles Barry Callebaut' pressiesindaja Korneel Warlop AFP-le.

Ta lisas, et vabrik taaskäivitab lähinädalatel järjest uusi tootmisliine.

Belgia tervishoiuamet teatas, et jätkab vabriku toodangu jälgimist.

Barry Callebaut' vabrik Belgias annab tööd umbes 600 inimesele ning on peamine tootmisüksus firma kogutoodangus, mis 2020.-2021. raamatupidamisaastal ulatus 2,2 miljoni tonnini enam kui 60 erinevas paigas üle maailma.

Kompanii kohaselt on nende Wieze vabrik maailma suurim šokolaadivabrik ning seal toodetud kaubale lüüakse peale tähis toodetud Belgias. Belgias toodetud šokolaadidel on rahvusvaheliselt kõrgeima kvaliteediga maine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles