Soome hakkab ukrainlaste sõjaoskusi lihvima

Postimees
Copy
Soome eriüksuslased 10. juunil, 2022. Foto on illustratiivne.
Soome eriüksuslased 10. juunil, 2022. Foto on illustratiivne. Foto: Jussi Nukari / SCANPIX

Soome saadab Ühendkuningriiki ligikaudu 20 kaitseväelast, kes osalevad Ukraina relvajõudude väljaõppeprogrammis, teatas täna Soome kaitseministeerium. 

Koolitusprogrammi juhib Ühendkuningriik, kes on palunud partnerriikidelt toetust. ÜK teatel on programmi eesmärk anda selle aasta jooksul sõduri algõpetus kuni 10 000 Ukraina vabatahtlikule, seisis kaitseministeeriumi pressiteates. 

Rootsi kaitseministeerium saadab sama programmi raames Ukraina sõjaväe väljaõppeks 120 instruktorit, seisis eile Rootsi kaitseministri Peter Hultqvisti pressiteates. 

«Venemaa sõda Ukraina vastu on kestnud üle viie kuu ja on ülimalt oluline, et ülejäänud maailm jätkaks Ukraina toetamist tema võitluses suveräänsuse ja enesemääramise eest. On oluline, et Rootsi osaleks nendes jõupingutustes ja Rootsi instruktorid aitavad kaasa Ukraina kaitsevõime tugevdamisele,» ütles Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist.

Kanada on lubanud 255 instruktori saatmist, vahendas eelmisel nädalal Reuters. 

«Ühendkuningriigi juhitud programm koolitaks Ukraina relvajõude, kasutades lahingutes tõestatud Briti armee teadmisi, võimaldades neil kiirendada oma positsioonide paigutamist, taastada väed ja suurendada oma vastupanu, kui nad jätkavad oma riigi suveräänsuse kaitsmist Vene sissetungijate eest,» selgitas programmi loonud Briti peaminister Boris Johnson 17. juulil Kiievis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles