Taiwan: Hiina kasutab õppusi sissetungi ettevalmistamiseks (1)

BNS
Copy
Joseph Wu
Joseph Wu Foto: Reuters/ScanPix

Taiwani välisminister ütles täna, et Peking kasutab õhu- ja mereväeõppusi selleks, et saar sisse piirata ning valmistada ette sissetungi senise status quo muutmiseks Aasia Vaikse ookeani piirkonnas.

«Hiina on kasutanud õppusi ja oma sõjalist strateegiat selleks, et valmistuda sissetungiks Taiwani,» ütles Joseph Wu Taipeis antud pressikonverentsil.

«Ta viib läbi ulatuslikke sõjalisi õppusi ja raketikatsetusi, aga ka küberrünnakuid, desinformatsioonikampaaniat ja majanduslikku survet, et nõrgendada Taiwani avalikku moraali,» lisas ta.

Taiwani välisminister kordas hukkamõistu üleeile lõppema pidanud Pekingi õppuste pikendamise suhtes päev hiljem, mis on teinud takistusi piirkonna väga tihedale laeva- ja lennuliiklusele.

Wu pressikonverents järgnes sellele, kui Taiwan korraldas täna suurtükiväeõppuse, kus harjutati kaitset Hiina võimaliku rünnaku vastu.

Välisminister nimetas Pekingi sõjamänge Taiwani õiguste jämedaks rikkumiseks ning katseks saavutada kontroll Taiwani ümbritsevate vete üle ning laiemalt Aasia Vaikse ookeani piirkonnas.

«Hiina tegelik kavatsus on muuta Taiwani väinas ja kogu piirkonnas valitsevat olukorda,» tõdes Wu.

Wu tänas lääneliitlasi vastuseisu eest Hiinale. «Samuti saadab see maailmale selge sõnumi, et demokraatia ei paindu autoritaarse hirmutamise ees,» märkis ta

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles