Landsbergis: Kaliningradi transiidi eest maksmise viisi otsigu Moskva

BNS
Copy
Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis.
Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis. Foto: Mariam Zuhaib/AP/Scanpix

Mitte Vilnius, vaid Moskva peab leidma võimaluse Kaliningradi transiidi eest tasumiseks, ütles välisminister Gabrielius Landsbergis teisipäeval seoses sellega, et Leedu pangad uurivad, kas nad rikuvad selliseid makseid tehes rahvusvahelisi sanktsioone.

«Leedu ei vastuta Venemaa transpordi eest tasumisel aitamise eest. See on tema kohustus. Maksmisviisi peab leidma Venemaa,» ütles minister eile rahvusringhäälingule.

Ta märkis, et esines olukordi, kus pankade maksete tegemisest keeldumisel tegi Venemaa makseid sularahas. Ja ometi kahtleb minister, kas Kaliningradi transiidi puhul on selline meetod võimalik.

«Ma ei tea, ma ei ole kindel, et transiidi eest on võimalik tasuda sularahas, ma lihtsalt ütlen, et mõnikord leitakse viis loomingulise lähenemisega,» selgitas minister.

«Ma ei hakka Venemaa nõunikuks. See on nende vastutus,» lisas ta.

Venemaa ajutine asjur Leedus Sergei Rjabokon esitas juuli lõpus Leedu välisministeeriumile noodi Kaliningradi transiiditeenuste maksmise väidetava peatamise kohta.

Üks diplomaat ütles televisioonis, et Venemaa operaatorid on kohustatud kaubaveo eest tasuma ning Vilnius suunas kõik need maksed Šiaulių bankasele, kes alates septembrist Venemaaga tehinguid ei tee.

Pank märgib, et alles selgitab olukorda vastutavate institutsioonidega.

Finantskuritegude uurimise talitus kinnitas eelmisel nädalal BNSile, et Kaliningradi transiidi maksete käsitlemisel võib ette tulla erandeid, kuid iga olukorda hinnatakse eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles