Kreml nimetas Kiievi soovi tõrjuda venelased Läänest ennekuulmatuks (2)

Copy
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov. Foto: SHAMIL ZHUMATOV/Pool/AFP/Scanpix

Kreml nimetas Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ettepanekut keelustada lääneriikidesse sissesõit kõigile venelastele «täiesti ennekuulmatuks», öeldes, et Moskvas nähakse seda äärmiselt negatiivsena.

Ukraina riigipea ütles ajalehele The Washington Post, et praegused lääneriikide sanktsioonid Moskva suhtes on liialt leebed ning et Lääs peaks sulgema oma piirid venelastele.

«Antud juhtumi mõtlemise irratsionaalsus on täiesti ennekuulmatu,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ajakirjanikele. «Seda on võimalik vaadata vaid äärmiselt negatiivselt,» rõhutas ta.

«Igasugune katse isoleerida venelasi või Venemaad on protsess, mil pole väljavaateid,» lisas Peskov.

Poliitilistest hoiakutest hoolimta peaksid venelased elama omas maailmas kuni nad ei muuda oma filosoofiat, ütles Zelenskõi Postile.

Tema kommentaarid on muutunud kardinaalselt võrreldes Moskva okupatsioonivägede sissetungi esimeste päevadega, kui Zelenskõi kasutas Venemaal elavate Kremli-kriitikute poole pöördumiseks vene keelt.

Mitmed Euroopa riigid on peatanud teatud tüüpi viisade väljastamise Vene kodanikele ning õhus on üleskutseid astuda sealt veel mitu sammu edasi.

Nii näiteks ei ole Pariisis võimalik vene rahvusest inimestel enam külastada suurt turistide tõmbenumbrit Château de Vincennes'i.

Venemaa sõjavägi tungis Ukrainasse 24. veebruaril ning on sestsaadik tekitanud ulatuslikku kahju taristule, hävitanud terveid linnu ja linnaosasid, tapnud, piinanud, vägistanud ja küüditanud kümneid tuhandeid inimesi ning sooritanud arvukalt sõjakuritegusid, mida uurivad lisaks Ukraina võimudele nende partnerid mitmest riigist ja ühendusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles