Poola võimupartei ähvardab jätta oma kohustused ELi ees täitmata (2)

Copy
Poolas võimul oleva parempopulistliku Õiguse ja Õigluse (PiS) esimees Jarosław Kaczyński astus juunis tagasi asepeaministri kohalt, et keskenduda erakonna asjadele. Hoolimata sellest, et tal pole ametlikku positsiooni, peetakse teda Poola tegelikuks liidriks.
Poolas võimul oleva parempopulistliku Õiguse ja Õigluse (PiS) esimees Jarosław Kaczyński astus juunis tagasi asepeaministri kohalt, et keskenduda erakonna asjadele. Hoolimata sellest, et tal pole ametlikku positsiooni, peetakse teda Poola tegelikuks liidriks. Foto: Damian Burzykowski/Newspix.pl/Imago Images/Scanpix

Poola võimupartei Õigus ja Õiglus (PiS) esimehe ja riigi poliitilise kursi seadja Jarosław Kaczyński väitel ei astu valitsus rohkem ühtegi sammu, et vastata Euroopa Komisjoni nõudmistele õigusriigi olukorra parandamiseks, kuigi Brüssel ootab seda vastutasuks ligipääsule ELi pandeemiast taastumise programmiga ette nähtud 35 miljardile eurole.

«Oleme näidanud üles maksimaalselt head tahet, kuid järeleandmistel pole olnud mingit tulemust,» ütles Kaczyński intervjuus parempoolsele nädalaajakirjale Sieci, väites, et Varssavi võttis Euroopa Komisjoni nõudmisel osa justiitsreformist tagasi ja sellega on nemad kõik vajaliku teinud, kuid Brüssel on samal ajal oma sõna murdnud.

«Kuna Euroopa Komisjon ei täida selles osas oma kohustusi Poola suhtes, pole meil mingit põhjust täita oma kohustusi Euroopa Liidu ees,» lausus PiSi liider. Kaczyński mainis, et see ei tähenda liikmemaksu tasumata jätmist, kuid hõlmab muid samme.

Tagasi üles