PILTUUDIS ⟩ Seine’i jõest välja tõstetud valgevaal tuli enne mereni jõudmist magama panna

Postimees
Copy
Loomaarstid hoolitsesid Seine’i jõest võrguga külmutusautosse tõstetud valgevaala eest, kuid teel ookeanini looma tervis halvenes sedavõrd, et ta tuli eutaneerida.
Loomaarstid hoolitsesid Seine’i jõest võrguga külmutusautosse tõstetud valgevaala eest, kuid teel ookeanini looma tervis halvenes sedavõrd, et ta tuli eutaneerida. Foto: Benjamin Legendre/AFP/Scanpix

Prantsusmaal Seine’i jõkke eksinud ja seal nädal aega lõksus olnud valgevaal õnnestus küll tundidepikkuse pingutuse tulemusel ookeanini sõidutamiseks autole tõsta, kuid teel Normandia rannikule tekkisid neli meetrit pikal veeloomal hingamisraskused, mistõttu pandi ta magama.

Umbes 800 kilo kaaluvat vaala aitasid Saint-Pierre-La-Garenne’i lüüsi juures ööl vastu eilset võrgu ja kraana abil ligi kuue tunni kestel välja tõsta nii tuukrid kui ka päästetöötajad, vahendas AFP. Veterinaarid vaatasid looma läbi ja ta pandi külmutusautosse, mis hakkas tasapisi liikuma Ouistrehami linna poole. Seal ei jäänud aga veterinaaridel muud üle kui vaal eutaneerida.

«Loomaarstid täheldasid reisi kestel tema tervise halvenemist,» ütles kohaliku päästeteenistuse veterinaar Florence Ollivet-Courtois sotsiaalmeediasse postitatud videos. «Loom ei saanud piisavalt õhku ja kannatas silmanähtavalt. Sestap otsustasime, et tema vabastamisel ei ole mingit mõtet, ja tegime eutanaasia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles