Ukraina väed jätkavad kangelaslikult rindejoone õgvendamist ning kuigi Vene okupandid punnivad veel mõnes kohas vastu, tundub, et murdepunkt pole enam kaugel, leiab eilset sõjapäeva kokkuvõttes Igor Taro.

Üleeilne lennuvälja õhku lendamise juhtum Krimmis tõi kaasa hulga spekulatsioone – loeme kokku kõrbenud tibud ja analüüsime versioone. Milline versioon lennuvälja «tuleõnnetusest» on kõige tõenäolisem, leiab samuti allpool kajastust. Piiripealne nali Krimmi poolsaare okupantide ja kollaborantide kohta räägib, et nende ohutase on järsult muutunud kollasest pruuniks.

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmeil päeva alguse seisuga olid järgmised: ründajaid 42 800 (ööpäevaga lisandunud 160), tanke 1832 (+15), soomukeid 4086 (+10), suurtükke 971 (+7), raketiheitjaid 261, õhutõrjesüsteeme 133, lennukeid 232 (+9), helikoptereid 193, droone 766 (+9).

Kaotatud lennukite number sisaldab Krimmi poolsaare üleeilse «põleva sigareti õnnetuse» tulemust ja tõenäoliselt on see alahinnatud. Selgitan, miks. See avalikustati juba hommikul, tavaliselt juhtub see kella 9 paiku, enne värskete satelliidipiltide ilmumist, mida sai jäädvustada alles siis, kui suits hiiglasliku lõkkekoha kohal oli hajunud. Samuti jõudis avalikku ringlusesse videoid kõrbenud õhuväebaasist ja lennuväljast.

Kommentaarid
Copy