Venemaa asekaitseministri tütardest ühel on USA pass ja teisel õigus sellele

Copy
Venemaa praegune asekaitseminister Aleksei Krivorutško Abu Dhabi kaitsetööstuse messil 2015. aastal, kui ta oli veel relvatootja Kalašnikovi kontserni tegevjuht.
Venemaa praegune asekaitseminister Aleksei Krivorutško Abu Dhabi kaitsetööstuse messil 2015. aastal, kui ta oli veel relvatootja Kalašnikovi kontserni tegevjuht. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Venemaa asekaitseministri Aleksei Krivorutško naine lendas nende mõlema tütre ilmaletoomiseks Ameerika Ühendriikidesse, mistõttu on vanemal lapsel juba olemas USA kodakondsus ning nooremal samuti õigus see saada, selgus Vene vangistatud opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi organisatsiooni uurimise tulemusel.

YouTube’i kanali Navalny LIVE kohaselt on Krivorutško abikaasa Miss Moskva iludusvõistluse 2001. aasta võitja Jekaterina Toropova, kes kannab mehega sama nime alates 2007. aastast.

Paari vanem laps sündis 4. augustil 2012. Navalny LIVE’i uurijad selgitasid välja valitsusametniku välispassi numbri, mille alusel oli võimalik kindlaks teha, et Krivorutško lendas Miamisse 27. juulil 2012 ja naasis 10. augustil ehk umbes nädal pärast tütre sündi, mis viitab, et laps tuli ilmale seal ja seega on tal ka õigus USA kodakondsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles