Norra naisalpinistil on 14 supertipust vaid kolm puudu

Copy
Norra alpinist Kristin Harila sätib varustust pärast usutlust AFP-ga 30. mail Nepali pealinnas Katmandus.
Norra alpinist Kristin Harila sätib varustust pärast usutlust AFP-ga 30. mail Nepali pealinnas Katmandus. Foto: BIKASH KARKI / AFP / Scanpix

Norra mägironijal Kristin Harilal tuleb tõusta veel vaid kolme tippu, et saada rekordajaga kokku ihaldusväärsed 14 supertippu, ütlesid ametnikud neljapäeval, pärast Pakistani Gasherbrum I vallutamist.

Rekord on Nepalist pärit Nirmal Purja käes, kes võttis üle 8000 meetri ulatuvad tipud kuue kuu ja kuue päevaga. Harilal on tema aja löömiseks aega novembri alguseni.

Harila viimasest vallutusest teatati tema ametlikul sotsiaalmeediasaidil ja seda kinnitas ka Pakistani alpiklubi sekretär Karrar Hadri.

«Teine etapp Pakistanis oli väga raske ja ohtlik: pidevalt muutuvad ilmaolud, sain kiviga pihta ja jäin haigeks, ja ajakava oli väga tihe,» seisab Harila Instagrami-lehel.

«Aga jäänud on vaid kolm tippu.»

Harilal on vaja võtta veel Cho Oyu Nepalis-Hiinas (kõrguselt kuues), Manaslu Nepalis (kaheksas) ja Shishapangma Hiinas (kõrguselt 14. tipp).

Kokku 14 supertipust viis asub Pakistanis, teiste hulgas K2 ehk maailma kõrguselt teine tipp (8611 meetrit üle merepinna).

Kõik 14 tippu on vallutanud umbes 40 inimest, aga Purja 2019. aasta rekordi lähedale ei küündi neist ükski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles