Euroopa kaitseministrite kohtumisel otsutati suurendada relvaabi Ukrainale (4)

Copy
Tänane Euroopa kaitseministrite kohtumine Kopenhaagenis. Parasjagu oli videosilla vahendusel kõnelemas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Tänane Euroopa kaitseministrite kohtumine Kopenhaagenis. Parasjagu oli videosilla vahendusel kõnelemas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Philip Davali / EPA / Scanpix

Täna Kopenhaagenis aset leidnud Euroopa kaitseministrite kohtumisel leppisid ministrid kokku 1,55 miljardi dollari suuruse relvaabipaketi eraldamises Ukrainale, teatas Taani kaitseminister Morten Bodskov.

Raha, mida 26 riiki Kopenhaagenis toimunud kohtumisel kollektiivselt lubasid, kasutatakse relvade, rakettide ning laskemoona ostmiseks, aga ka Ukraina sõdurite koolitamiseks ning sõjast räsitud piirkondade demineerimiseks.

«Jätkame Ukraina abistamist ning sõjaliste vajaduste täitmist,» sõnas Bodskov ajakirjanikele kaitseministrite kohtumise lõppedes. Ühtlasi sõnas Bodskov, et Poola, Slovakkia ning Tšehhi kaitseministrid andsid märku valmisolekust laiendada Ukrainasse suurtükiväesüsteemide, laskemoona ning muu sõjavarustuse tarnimist, vahendab Reuters.

Suurbritannia, kes on juba annetanud Ukrainale lääneriikide relvasüsteeme ning nõustunud koolitama tuhandeid Ukraina sõdureid, lubas Ukrainale konverentsil veel täiendavalt 300 miljonit dollarit. Londoni sõnul hõlmab see endas mitmikraketiheitjaid ning täppisjuhitavaid M31A1 rakette, mis suudavad sihtmärki tabada kuni 80 km kauguselt.

«President Putin ilmselt arvas, et augustiks oleme kõik sõjast väsinud ning rahvusvaheline kogukond jookseb laiali. Täna aga tõestasime vastupidist,» sõnas Briti kaitseminister Ben Wallace.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles