Hooletu suitsetamine paistab olevat nakkav ning uus «haiguspuhang» avaldus sadu kilomeetreid Krimmi poolsaarest põhjapool Valgevenes Gomeli kõrval lennuväljal, kirjutab Igor Taro eilse sõjapäeva kokkuvõttes, viidates Vene vägede kasutuses olevalt Zjabrovka lennuväljalt paistnud sähvatustele ja kuuldud kärgatustele.

Seni kõige kõrgetasemelisema delegatsiooni arvatav visiit Luhanskisse peaks näitama, et Venemaal on justkui kõik kontrolli all. Paistab, et tuumapommi asemel otsustas Venemaa president Vladimir Putin vastavalt kindral Valeri Gerassimovi doktriinile alustada psühholoogilist sõda ja heita Ukrainasse Dmitri Medvedevi.

Üldiselt kinnitab olukord rindel seda, et Vene okupantidel napib jõudu ja võhma suurejoonelise pealetungi jätkamiseks. Väikesed võbelused ja tõmblused Donetski oblastis ei too enam olulisi edasiminekuid.

Kõigepealt paar sõna Valgevenest. Zjabrovka lennuvälja lähistel täheldasid pealtnägijad ööl vastu eilset kaheksat eredat sähvatust. Valgevene kaitseministeerium lükkas kohe plahvatuste versiooni ümber väitega, et midagi süttis seal remondi käigus. Hiljem oli pisut muu versioon, et tehnika sai põrutada ja süttis.

Kommentaarid (1)
Copy