Montenegro massitulistamises sai surma vähemalt 11 inimest

Copy
Montenegro politseinikud Cetinjes.
Montenegro politseinikud Cetinjes. Foto: EPA/Scanpix

Montenegro keskosas Cetinje linnas aset leidnud massitulistamises hukkus eile vähemalt 11 inimest, nende seas kaks last, teatasid võimud.

«Üksteist inimest sai surma täna Cetinjes,» ütles prokurör Andrijana Nastić ajakirjanikele, lisades, et hukkunute seas on ka ründaja.

Juhtum leidis aset Cetinjes, mis asub pealinnast Podgoricast umbes 36 kilomeetrit läänes pärast tulistaja peretüli.

Nastić ütles, et arvatavasti lasi üks kohalik elanik ründaja maha. Varem teatas meedia, et ründaja hukkus tulevahetuses politseiga.

Podgorica keskhaigla direktor Ljiljana Radulović ütles ajakirjanikele, et rünnakus sai haavata kuus inimest, neist kolm on kriitilises seisundis.

Peaminister Dritan Abazović kutsus kõiki inimesi pakkuma rünnaku ohvrite lähedastele igakülgset abi, öeldes, et see vahejuhtum on Montenegro lähiajaloos enneolematu.

«Ma kutsun kõiki Montenegro kodanikke olema koos süütute ohvrite peredega,» kirjutas ta Telegrami postituses.

Valitsusjuht kuulutas hiljem välja kolmepäevase leina.

Avalik-õigusliku ringhäälingu RTCG teatel tulistas 34-aastane mees tänaval liikunud inimeste, nende seas laste suunas valimatult. Tegemist on viimaste aastakümnete ohvriterohkeima tulistamisega selles Aadria mere riigis.

Montenegro on kuulus oma maaliliste randade poolest, mida ääristavad lähedalasuvad mäed, mis on juba pikka aega turiste meelitanud.

Tulistamine leidis aset turismi kõrghooajal.

Cetinje on endine pealinn ja asub mägipiirkonnas, mis on viimastel aastakümnetel majanduslikult suures osas stagneerunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles