Zelenskõi: viisapiirangud Venemaa kodanikele Euroopas on õiglased

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtumisel noorteliidritega.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtumisel noorteliidritega. Foto: Sarsenov Daniiar/Ukraine presidendi pressiteenistus/Planet Pix via ZUMA Press Wire / Scanpix

Viisapiirangud Venemaa kodanikele Euroopas on õiglased, leiab Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

«Me kõik saame aru: on inimesi, kes tõepoolest vajavad kaitset, keda kiusatakse Venemaal taga, võidakse isegi tappa, see tähendab, nemad peavad saama tsiviliseeritud maailma abi,» ütles ta eile õhtul traditsioonilises videopöördumises.

Zelenskõi sõnul on need teada õiguslikud mehhanismid - läbi paguluse, läbi varjupaigataotluse, läbi muude abi- ja toetamisvõimaluste.

«Kuid see on neile, kes võitlevad, neile, keda kiusatakse taga. Ja see ei tohi kehtida Venemaa kodanike puhkamisele Euroopas, turismile, meelelahutusele, ärireisidele. Terroririigi heaks ei tohi töötada...,» ütles Ukraina president.

«Ei tohi muuta Euroopat kaubanduskeskuseks, kus pole vahet, kes siseneb - peaasi, et inimene lihtsalt tasub kauba eest,» lisas ta.

«Seepärast on viisapiirangud Venemaa Föderatsiooni kodanikele õiglased ning kõik euroopalike väärtuste kaitsjad peavad neid nõudma,» rõhutas Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles