Jeruusalemma bussirünnakus sai haavata seitse inimest

Copy
Iisraeli politsei sündmuskohal.
Iisraeli politsei sündmuskohal. Foto: Maya Alleruzzo/AP/Scanpix

Jeruusalemmas vanalinnas avas seni tundmatu isik täna hommikul tule bussi pihta, haavates seitset inimest, neist kaht tõsiselt, teatasid Iisraeli politsei ja meedikud.

«Politseid teavitati bussi tulistamisest ... Politsei piiras sündmuspaiga sisse ja otsib põgenenud kahtlusalust,» märkis politsei.

Iisraeli kiirabiteenistus Magen David Adom (MDA) nimetas vahejuhtumit «terroriaktiks vanalinnas».

«Jõudsime sündmuspaika väga kiiresti. Ma'ale Hashalomi tänaval nägime keset teed reisibussi. Pealtnägijad kutsusid meid osutama abi kahele umbes 30-aastasele mehele, kes olid bussis kuulihaavadega,» on öeldud MDA avalduses.

Bussijuht Daniel Kanievsky sõnul leidis rünnak aset kuningas Taaveti haua lähedal.

«Tulin läänemüüri poolt. Buss oli reisijaid täis. Jäin seisma Taaveti haua peatuses. Sel hetkel algas tulistamine. Nägin kaht inimest väljas kukkumas, kaht sees veritsemas. Kõik sattusid paanikasse,» ütles ta sündmuskohal ajakirjanikele.

Alates märtsist on peamiselt palestiinlaste rünnakutes hukkunud 19 inimest – peamiselt Iisraeli tsiviilisikud Iisraelis. Hukkunud on ka kolm Iisraeli araablasest ründajat.

Selle taustal hoogustasid Iisraeli võimud operatsioone okupeeritud Läänekaldal.

Sestsaati on Jordani Läänekalda operatsioonides ja intsidentides hukkunud üle 50 palestiinlase, nii võitlejaid kui tsiviilisikuid.

Läinud nädalal käis tihedalt asustatud Gaza sektoris kolm päeva äge võitlus Iisraeli ja palestiina Islamidžihaadi võitlejate vahel.

Selles viimases vägivallapuhangus, mis lõppes nädala eest Egiptuse vahendatud relvarahuga, hukkus vähemalt 49 palestiinlast, sealhulgas Islamidžihaadi võitlejad, aga ka lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles