Iisraeli politsei tappis Jeruusalemma haarangus palestiinlase

Copy
Iisraeli sõjaväelased Jeruusalemmas. Foto on illustratiivne.
Iisraeli sõjaväelased Jeruusalemmas. Foto on illustratiivne. Foto: ATEF SAFADI / EPA / SCANPIX

Iisraeli julgeolekujõudude sõnul tapsid nad täna hommikul palestiinlase, kes oli haarangu ajal Ida-Jeruusalemmas püüdnud pussitada üht nende liiget.

«Kahtlusalune, kes üritas meie võitlejaid pussitada, tehti kahjutuks,» teatas politsei, lisades, et mees, kelle nimeks Palestiina ametlik uudisteagentuur WAFA ütles Mohammed al-Shahamina (21), suri Iisraeli sõjaväehaiglas.

Jeruusalemma piiripolitsei algatas haarangu relvade leidmiseks Kafr Aqabi külas, mis on osa Iisraeli annekteeritud Ida-Jeruusalemmast, kuid asub turvatõkke Läänekalda pool.

Hukkunu isa Ibrahim al-Shaham ütles, et piiripolitsei tulistas tema poega otse pähe.

Isa väitel jäeti tema poeg 40 minutiks maapinnale veritsema, enne kui ta kinni võeti ja hiljem tema surmast teatati, vahendas WAFA.

Politsei ei öelnud, kas nad leidsid majast relvi.

Palestiina Vabastusorganisatsiooni uus peasekretär Hussein al-Sheikh väitis, et «kuritegelik hukkamine ... väärib viivitamatut ja kiireloomulist rahvusvahelist uurimist».

Eile sai haavata kaheksa Iisraeli ja USA kodanikku, kui palestiinlane avas Jeruusalemma vanalinna lähedal bussi pihta tule.

Tulistamine toimus nädal pärast kolm päeva väldanud verise konflikti lõppu Iisraeli ja Islamidžihaadi võitlejate vahel Gaza sektoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles