Oligarhide sõda: Deripaska nõuab Tinkovilt kohtu kaudu valuraha

Copy
Vene miljardär Oleg Deripaska.
Vene miljardär Oleg Deripaska. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Vene kohus arutab homme alumiiniumimagnaat Oleg Deripaska hagi tema au ja väärikuse kaitseks pankur Oleg Tinkovi ja Venemaal äärmuslikuks tunnistatud ja keelatud ettevõtte Meta vastu.

Rusali juhi Deripaska advokaat Aleksei Melnikov selgitas Interfaxile, et hagi esitati Tinkovi solvavate avalduste tõttu tema Facebooki kontol.

«Palume kohtul tunnistada Tinkovi levitatav teave Oleg Vladimirovitši au, väärikust ja ärimainet diskrediteerivaks laimuks ning nõuda Tinkovilt sisse kõlbelise ja mainekahju hüvitis summas kaks miljardit rubla (32 miljonit eurot),» vastas Melnikov agentuuri küsimusele.

Miljardär Deripaska polnud rahul Tinkoff Banki asutaja avaldustega, milles teda nimetati vargaks ja oligarhiks. 

«Minu jaoks on Deripaska omamoodi kujundlik Deripaska. Nad kõik on vargad. Sest kõik erastasid tasuta selle, mida teie, minu ja nende vanaisad ehitasid,» ütles Tinkov usutluses ajakirjanik Juri Dudile.

Tinkov viibib Šveitsis, kus taastub järjekordsest keemiaravikuurist. Ta on võidelnud kaks ja pool aastat verevähiga. Miljardäri raviti maailma parimates kliinikutes ja see on vilja kandnud, kuid täielikust paranemisest on asi veel kaugel.

Tinkov müüs pärast nn Donbassi sõjalise erioperatsiooni algust osaluse Tinkoff Bankis tuntud ärimehele Vladimir Potaninile. Ta ise ütleb, et sai selle eest «kopikaid», kuigi asjatundjate sõnul võib summa ulatuda kuni poole miljardi dollarini.

Deripaska esindaja sõnul neil Meta vastu rahalisi nõudeid ei ole. Hageja palub kohtul üksnes kohustada ettevõtet valeandmeid eemaldama.

Nii Deripaska kui Tinkov on võtnud sõna Ukraina sõja vastu, kuid mõlemad on siiski Lääne sanktsioonide all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles