Venemaal pikaks ajaks trellide taha saadetud USA korvpallitäht kaebab kohtuotsuse edasi

Copy
Brittney Griner Vene kohtus.
Brittney Griner Vene kohtus. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

USA korvpallur Brittney Griner, kes mõisteti Venemaal uimastite omamise ja salaveo eest üheksaks aastaks vangi, kaebab kohtuotsuse edasi, teatasid täna tema advokaadid.

Kahekordne olümpiavõitja ja WNBA meister vahistati veebruaris Moskva lennujaamas väikese koguse kanepiõli omamise eest. 31-aastasele sportlasele esitati süüdistus uimastismugeldamises ja kohus mõistis talle augusti algul üheksa-aastase vanglakaristuse.

«Brittney Grineri kaitsemeeskond esitas kohtuotsuse suhtes apellatsiooni,» teatasid advokaadid. Istungi aeg ei ole veel kindlaks määratud.

Griner on end süüdi tunnistanud, kuid on öelnud, et ei kavatsenud keelatud ainet Venemaal kasutada.

Moskva ja Washington on pidanud alates Grineri vahistamisest läbirääkimisi võimaliku vangidevahetuse üle. Valge Maja teatel on esitatud ettepanek Grineri ja Venemaal spionaažisüüdistusega 16 aastaks vangi mõistetud endise USA merejalaväelase Paul Whelani väljavahetamiseks.

Laupäeval andis Moskva mõista, et taotleb kurikuulsa relvakaupmehe Viktor Bouti vabastamist. Bout vahistati 2008. aastal Tais ja andi välja Ühendriikidele, kus talle mõisteti 2012. aastal maailma konfliktikolletes mässuliste relvastamise eest 25-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles