Kohus trahvis Vene rokilegendi Ukraina sõja taunimise eest (1)

Copy
Vene rokkbänd DDT Tallinnas Alexela Kontserdimajas.
Vene rokkbänd DDT Tallinnas Alexela Kontserdimajas. Foto: Konstantin Sednev/Postimees/Scanpix

Vene kohus mõistis täna relvajõudude diskrediteerimises süüdi Kremli-kriitilise rokilegendi Juri Ševtšuki, kes oli mõistnud hukka Moskva kallaletungi Ukrainale.

Kohus määras Ševtšukile kõrgeima võimaliku rahatrahvi 50 000 rubla (815 dollarit), teatas Ufa kohtu pressiteenistus Telegramis.

Kohtus öeldi, et Ševtšuk pidas ühel kontserdil kõne, mis sisadas «avalikku üleskutset takistada Vene relvajõudude kasutamist».

Ševtšuk on koroonakarantiinis ega võtnud seetõttu kohtuistungist isiklikult osa, kuid edastas advokaadi kaudu kirjaliku avalduse.

«Mina, Juri Ševtšuk olen alati olnud sõja vastu, mis tahes riigis, mis tahes ajal... Ma arvan, et kõik poliitilise iseloomuga probleemid ja raskused riikide ja rahvaste vahel tuleb lahendada diplomaatia kaudu,» kirjutas ta.

Ševtšuk on 1980. aastate rokkansambli DDT asutaja, juht ja produtsent. Ta on aastate jooksul sageli president Vladimir Putinit avalikult kritiseerinud ning oli 2014. aastal Krimmi annekteerimise vastu.

18. mail ütles 65-aastane muusik Ufas publikule, et «presidendi perset ei ole vaja lakkuda ega suudelda», nähtub internetti jõudnud videost.

«Ukrainas tapetakse praegu inimesi. Miks? Meie poisid surevad Ukrainas. Miks?» jätkas ta kuulajate toetushüüete saatel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles