Zelenskõi kutsus inimesi hoidma eemale Vene sõjaväe objektidest (1)

Copy
Laskemoonaplahvatuste suits tõusmas okupeeritud Krimmis Džankoi piirkonnas asuvast Vene sõjaväebaasist.
Laskemoonaplahvatuste suits tõusmas okupeeritud Krimmis Džankoi piirkonnas asuvast Vene sõjaväebaasist. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kutsus eile Krimmi ja teiste ajutiselt okupeeritud piirkondade elanikke hoidma eemale Vene sõjaväe objektidest.

«Igal päeval ja ööl näeme teateid plahvatustest territooriumil, mis on okupantide poolt ajutiselt hõivatud. Ma kutsun kõiki meie inimesi Krimmis, meie riigi lõunaosas, okupeeritud piirkondades Donbassis ja Harkivi oblastis olema väga tähelepanelikud,» ütles Zelenskõi traditsioonilises videopöördumises.

«Palun ärge lähenege Vene armee sõjalistele objektidele ja kõikidele nendele kohtadele, kus nad hoiavad laskemoona ja tehnikat, kus asuvad nende staabid,» lisas ta.

Presidendi sõnul võivad ajutiselt okupeeritud territooriumidel aset leida plahvatused «erinevatel põhjustel».

Ta märkis, et okupantide logistika, nende laskemoona, sõja- ja muu tehnika ning juhtimispunktide hävitamine päästab ukrainlaste elusid.

«Mida vähem on okupantidel võimalusi kurja teha ja ukrainlasi tappa, seda kiiremini saame selle sõja lõpetada meie maa vabastamisega,» rõhutas Zelenskõi.

Ta tänas kõiki ukrainlasi, kes aitavad Ukraina relvajõududel, luure- ja eriteenistustel nõrgestada Vene relvajõude.

«Me peame tegema - ja teeme - kõik, et säilitada see üleriigiline kaitsevundament. Selleks, et toetus Ukrainale maailmas ei väheneks ja et meie riik liiguks võidu suunas, ei tohi väheneda meie isiklik aktiivsus absoluutselt kõiges, mis ühel või teisel viisil kaitseb meie riiki.»

«Me peame tegema kõik selleks, et väsiks meie vaenlane, mitte meie ja meie sõbrad ja partnerid. Et me ajaksime okupandid Ukrainast välja,» lisas Zelenskõi.

Tema sõnul on ukrainlaste tähtsaim sõjalis-poliitiline ülesanne muuta iga päev Venemaa jaoks sõdimine raskemaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles