Põhja-Korea tulistas välja kaks tiibraketti (1)

Copy
Inimesed vaatavad Soulis teleekraanilt Põhja-Korea raketikatsetust tänavu juunis.
Inimesed vaatavad Soulis teleekraanilt Põhja-Korea raketikatsetust tänavu juunis. Foto: ANTHONY WALLACE / AFP / SCANPIX

Põhja-Korea tulistas täna välja kaks tiibraketti, lõpetades sellega kuu aega väldanud pausi Pyongyangi tänavuses rekordilises relvakatsetuste seerias, teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium.

«Täna varahommikul tuvastasime, et Põhja-Korea tulistas Lõuna-Pyongani provintsist Onchonist merre kaks tiibraketti,» ütles ministeeriumi ametnik uudisteagentuurile AFP. «USA ja Lõuna-Korea sõjaväevõimud analüüsivad üksikasju, nagu lennukaugus.»

Uudisteagentuur Yonhap tõi välja, et Põhja-Korea ei ole alates jaanuarist katsetanud tiibrakette, mis pole ÜRO sanktsioonide kohaselt keelatud.

Viimati viis Pyongyang relvakatsetuse läbi 10. juulil, kui nad tulistasid tõenäoliselt mitmikraketiheitjast.

Põhja-Korea on alates jaanuarist korraldanud sanktsioone rikkuvaid katsetusi, sealhulgas tulistanud esimest korda alates 2017. aastast välja mandritevahelise ballistilise raketi, mis läbis kogu ettenähtud lennukauguse.

Washingtoni ja Souli ametnikud on hoiatanud ka, et isoleeritud režiim valmistub läbi viima oma seitsmendat tuumakatsetust.

Selle nädala alguses alustasid Lõuna-Korea ja Ameerika sõjaväelased eelõppusi enne iga-aastaste kombineeritud manöövrite Ulchi Freedom Shield (UFS) algust. Õppused tekitavad raevu Pyongyangis, kes peab neid invasiooni ettevalmistuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles