Scholz taunis Palestiina liidri holokaustiavaldust (2)

Copy
Palestiina liider Mahmud Abbas Berliinis.
Palestiina liider Mahmud Abbas Berliinis. Foto: Jürgen Heinrich/imago/SCANPIX

Saksa kantsler Olaf Scholz väljendas täna vastikust Palestiina presidendi Mahmud Abbasi holokausti nimetanud avalduste üle, mis on tekitanud pahameelt ka Iisraelis.

Abbas andis teisipäeval Berliinis koos Scholziga pressikonverentsi, kus talt küsiti, kas ta palub andeks palestiina terroristide eest, kes tapsid 1972. aastal Müncheni olümpiamängudel 11 Iisraeli sportlast ja treenerit.

Abbas ei vastanud küsimusele, vaid võrdles seda olukorraga Palestiina aladel ning süüdistas Iisraeli «50 massimõrvas, 50 holokaustis» palestiinlaste kallal alates 1947. aastast.

«Palestiina presidendi Mahmud Abbasi ennekuulmatu märkus tekitab minus vastikust,» kirjutas Scholz Twitteris.

Kantsler lisas, et sakslaste jaoks on holokaustiga võrdlemine vastuvõetamatu. «Mõistan hukka iga katse holokaustikuritegusid eitada.»

Scholzile heidetakse ette, et ta kohe pressikonverentsil Abbasi sõnu hukka ei mõistnud. Pressikonverents lõppes pärast Abbasi avaldust.

«Oleks oodanud Scholzilt kohest selgitust,» kirjutas ajakiri Spiegel.

Iisraeli peaminister Yair Lapid mõistis samuti Abbasi sõnad hukka.

«Mahmud Abbas süüdistab Saksamaa pinnal seistes Iisraeli 50 holokausti kordasaatmises, see ei ole mitte ainult moraalne teotus, vaid ka koletislik vale,» kirjutas Lapid Twitteris.

«Holokaustis tapeti kuus miljonit juuti, sealhulgas poolteist miljonit juudi last. Ajalugu ei andesta talle.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles