Hispaania linnad võitlevad nuhtluseks muutunud metsseakarjadega

Copy
Grupp metssigu ja mees koeraga mööduvad üksteisest Barcelonas – nii tavaliseks  on muutunud metssead linnapildis.
Grupp metssigu ja mees koeraga mööduvad üksteisest Barcelonas – nii tavaliseks on muutunud metssead linnapildis. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Suurtest metssigade karjadest on mõnedes Hispaania linnades saanud tavaline vaatepilt. Ametiasutused ütlevad, et neil ei ole muud võimalust kui neid kinni püüda ja magama panna, kuna nad kujutavad endast ohtu inimestele. Loodusesse tagasi laskmiseks on sead aga liiga harjunud eluga linnas ning toidu leidmisega tänavatelt ning ei saaks selle tõttu ise toidu otsimisega hakkama.

Prügikastides tuhnimise ja inimeste söötmise tõttu rändavad või lebavad metssead parkides ja äärelinnade tänavatel. Sead põhjustavad sageli rollerite ja jalgrataste õnnetusi või kiusavad inimesi, kes kannavad ostukotte.

Selle kuu alguses pidi üks tüdruk minema haiglasse pärast metssealt saadud vigastusi Barcelonast kirdes asuvas mereäärses Cadaquesi linnas. Kümne aastane tüdruk mängis rannas koos teiste lastega kui metssiga teda ründas ning oma kihvaga tüdruku jalga vigastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles