Hiinas tehakse kaladele koroonateste

Copy
Elanik ostmas kala Shenyangi turul Hiina kirdeosas asuvas Liaoningi provintsis.
Elanik ostmas kala Shenyangi turul Hiina kirdeosas asuvas Liaoningi provintsis. Foto: AFP/SCANPIX

​Hiina rannikulinnas Xiamenis ei tehta Covid-19 teste mitte ainult kaluritele, vaid ka nende püütud kaladele.

Kuna Hiina on jätkuvalt pühendunud null-koroonapoliitikale, töötavad linnavõimud selle nimel, et tõkestada viiruse levik linna, ning nõuavad, et kõik kalurid ja nende saak teeksid iga päev koroonatesti.

Xiamen Jimei linnaosa poliitilise ja õiguskomitee sõnul oli vaja nii tagasipöörduvaid töötajaid kui ka nende saaki iga päev kohe pärast laevalt lahkumist testida, sest mõned kalurid teevad merel olles ebaseaduslikke tehinguid või puutuvad kokku välismaiste laevadega, mille tagajärjel olevat koroonaviirust sisse toodud.

«Praegu peavad kõik Xiameni linna inimesed saama nukleiinhappe teste ja ka kalasaaki tuleb testida,» ütles Xiameni Munitsipaalameti Merearengu Büroo töötaja kohalikule meediale. Teleuudistes näidati, kuidas ametnikud võtsid teste kalade suudest ja krabide kõhu alt.

Seni ei ole veel teateid olnud, et kaladel oleks tuvastatud koroonainfektsioon.

Eeskirjad avaldati eelmise kuu lõpus ja jõudsid uudisesse sellel nädalal ning selle üle tehti sotsiaalmeedias laialdaselt nalja. Hiina suurimas sotsiaalmeediakanalis Weibo loeti sellega seotud hashtag'i 120 miljonit korda ja sellekohaseid postitusi tegi üle 6000 inimese.

«Absurdne, see kehastab aastakümneid kestnud veidrust,» seisis ühes populaarses kommentaaris.

Teine kommentaar soovitas ametivõimudel minna sammu edasi ja kaasata mereelukad kohustusliku tervisekoodide süsteemi ja määrata rahvusvahelistest vetest Hiina territooriumile reisivatele kaladele seitsmepäevane karantiin.

Hiina on jäänud kindlalt pühendunuks null-koroonapoliitikale, mis on leidnud laialdast toetust riigisiseselt, kuid on ka paljusid kodanikke ärritanud. Poliitika tõttu on terveid linnu suletud, kehtestatud reisipiiranguid ja nõutud kodanikelt tihedat testimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles