Metrootöötajate streik on halvanud Londonis ühistranspordi

Copy
Endine Leiboristliku partei juht Jeremy Corbyn, leiboristide parlamendiliige Zara Sultana ja RMT peasekretär Mick Lynch on näha Eustonis raudtee- ja metrootöötajate streigil.
Endine Leiboristliku partei juht Jeremy Corbyn, leiboristide parlamendiliige Zara Sultana ja RMT peasekretär Mick Lynch on näha Eustonis raudtee- ja metrootöötajate streigil. Foto: Tayfun Salci/Zuma/Scanpix

Metrootöötajate streik halvas täna Londoni ühistranspordivõrgu. Eile streikisid  raudteetöötajad.

Järgmine raudteetöötajated tööseisak on kavandatud homseks. Tegemist on osaga streikide seeriast, mida pole nähtud pärast 1980. aastaid, mil peaminister oli Margaret Thatcher.

Raudtee-, laevandus- ja transpordiametiühingu töötajad streigivad töökohtade, palga ja pensionide pärast ja enamik Londoni metroo liine täna ei tööta, teatas Londoni transpordi operaator (TFL).

«Tuleb raske päev,» ütles TFL-i klienditeeninduse juht Nick Dent. «Soovitame klientidel metrooga üldse mitte sõita,» lisas ta

Pärast eilset streiki on häireid ka maapealsete rongide liikluses. Ööpäevase streigi vältel oli käigus vaid viiendik rongidest, streikisid tuhanded töötajad.

Vaidlused töötasu ja -tingimuste üle ei ole seni näidanud lahenemise märke ning pigem süvenevad sel nädalal teatavaks tehtud uudisega, et inflatsioon kerkis juulis üle 10 protsendi taseme – esimest korda alates 1982. aastast.

Streike korraldatakse ka Suurbritannias teistes valdkondades.

Ida-Inglismaal asuva Briti suurima kaubasadama Felixstowe'i dokitöölised alustavad pühapäeval kaheksapäevast streiki.

Rohkem kui 115 000 postitöötajat korraldavad augusti lõpus neli päeva kestva streigi.

Telekomihiid BT seisab silmitsi oma esimese tööseisakuga 35 aasta jooksul.

Šotimaal Edinburghis alustasid neljapäeval 11-päevast streiki prügivedajad ja -töötlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles