Süüria põhjaosas nõudis suurtükituli 13 inimese elu

Copy
Naine leinab viie Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitleja surma, kes tapeti 16. augustil Türgi droonirünnakus, Süüria kirdeosas asuvas Amuda linnas..
Naine leinab viie Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitleja surma, kes tapeti 16. augustil Türgi droonirünnakus, Süüria kirdeosas asuvas Amuda linnas.. Foto: DELIL SOULEIMAN/AFP/Scanpix

Süüria põhjaosas Türgi piiri lähedal sai kahes vägivallajuhtumis surma vähemalt 13 tsiviilisikut, ütlesid vaatlejad täna.

Viimasel ajal on tõusnud pinged kurdide juhitavate Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) vahel, keda toetab režiim, ning Türgi vägede ja nende Süüria käsilaste vahel.

Täna hommikul sai Süüria režiimi suutükitules Al-Babi piirilinnale, mis on Türgi kontrollitavate Süüria vägede käes, surma üheksa inimest, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

«Ohvrite hulgas on lapsi ja vähemalt 30 inimest sai vigastada,» ütles keskus ja lisas, et tulistati valitsusvägede positsioonidelt.

SDF-i pressiesindaja eitas nende soetust rünnakuga.

Suurtükituli avati rahvarohkele turule.

Türgi ja Süüria kurdide vaheline vägivald hoogustus sel nädalal. Türgi rünnakus, millega maksti kätte kurdide varasema tulistamise eest Türgi aladel, sai surma 17 režiimi ja kurdi võtilejat.

Kirde-Süüria autonoomne kurdi administratsioon teatas reedel, et Türgi ründas öösel Hasakeh' piirkonnas tüdrukute rehabilitatsioonikeskust.

Vaatluskeskuse andmetel sai neli tüdrukut surma ja mitu vigastada.

Türgil ei ole kavas hõivata Süüria territooriumi, ehkki ta on hoogustanud rünnakuid kurdide alale riigi põhjaosas, ütles president Recep Tayyip Erdoğan reedel.

«Me ei ihu hammast Süüria territooriumile, sest süürlased on meie vennad,» ütles Ukrainast naasev Erdoğan lennukis ajakirjanikele.

«Režiim teab seda,» lisas ta.

Ankara peab SDF-i kurdi komponenti terroriorganisatsiooniks, millel on sidemed Türgi kurdi mässulistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles