Islamistide rünnakus Muqdisho hotellile hukkus vähemalt 13 inimest

Copy
Somaalia julgeolekujõud Muqdisho Hayati hotelli juures, mida ründasid islamistid.
Somaalia julgeolekujõud Muqdisho Hayati hotelli juures, mida ründasid islamistid. Foto: Hassan Ali Elmi / AFP / Scanpix

Islamistide rünnakus Somaalia pealinna Muqdisho hotellile hukkus vähemalt 13 inimest, ütles täna julgeolekujõudude komandör.

«Me saime infot veel viie hukkunu kohta ja see tõstab terroristide tapetud inimeste arvu 13le,» ütles Mohamed Abdikadir.

Ta teatas varem kaheksast hukkunust.

Al-Shabaabi võitlejate eilne rünnak Hayati hotellile vallandas ägeda tulevahetuse julgeolekujõudude ja pühasõdalaste vahel, ütles julgeolekuametnik Abdukadir Hassan uudisteagentuurile AFP.

«Tohutu plahvatus kärgatas mõni minut enne seda, kui relvastatud võitlejad tungisid hotelli,» ütles Hassan. 

Pealtnägijate sõnul kärgatas teine plahvatus mõni minut pärast esimest hotelli ees, põhjustades ohvreid ka päästetöötajate ja julgeolekujõudude seas. Plahvatuses said kannatada ka tsiviilisikud, kes ruttasid sündmuskohale pärast esimest plahvatust.

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud džihadistide rühmitus Al-Shabaab, mis on pidanud ohvriterohket ülestõusu Somaalia hapra keskvõimu vastu juba umbes 15 aastat, võttis rünnaku omaks.

Varem sel nädalal teatas USA õhurünnakust riigi keskosas, kus sai surma 13 Al-Shabaabi pühasõdalast, kes olid parasjagu ründamas Somaalia sõdureid.

USA on viimastel nädalatel viinud Somaalias läbi mitu õhurünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles