IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Bahmuti pealetungis langeb nädalaga paari PTG jagu okupante (1)

Igor Taro
Copy
Ukraina sõdurid istuvad oma positsioonil keldribaasis rindejoone lähedal Lõuna-Ukrainas.
Ukraina sõdurid istuvad oma positsioonil keldribaasis rindejoone lähedal Lõuna-Ukrainas. Foto: BULENT KILIC/AFP/Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 20.08: ründedrooni põkkumine Krimmis vene Musta mere laevastiku staabi katusega ning päeva jooksul jätkunud õhuhäired süvendavad veendumust, et poolsaare okupatsioon pole igavene ning jääb ajutiseks nähtuseks. Vene väejuhatus on suunanud samal ajal jätkuvalt põhifookuse Donetski ümbrusele. Tšornobajevkas lõõmab «igavene tuli».

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmeil olid päeva alguse seisuga järgmised - ründajaid 44 900 (+200), tanke 1907 (+8), soomukeid 4212 (+17), suurtükke 1018 (+2), raketiheitjaid 266, õhutõrjesüsteeme 141, lennukeid 234, helikoptereid 197, droone 803 (+8).

Venemaa sõjaroimade ja kallaletungi ministeerium on tegutsenud omas elemendis ja korraldanud raketirünnaku Voznesenski linnale Mõkolaivi oblasti lääneosas rindejoonest umbes 100 kilomeetri kaugusel. Enim purustusi sai üks viiekordne kortermaja, mille kaks trepikoda varises kokku. Arvatavasti on seal taas kümneid tsiviilisikutest hukkunuid. Raketi võimalikul lennutrajektooril 15 km edasi asub Lõuna-Ukraina tuumaelektrijaam - see on juba kolma tuumaelektrijaam, mida Venemaa on Ukrainas ohustanud, peale Tšernobõli ja Zazporižžja omade.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles