ÜLEVAADE Tütre asemel võis autoplahvatuse sihtmärgiks olla Putini peaideoloog isiklikult (1)

Rauno Matvejev
, toimetaja
Copy
Plahvatus leidis aset Možaiski maanteel Bolšije Vjazjomõ asula piirkonnas.
Plahvatus leidis aset Možaiski maanteel Bolšije Vjazjomõ asula piirkonnas. Foto: Venemaa juurdluskomitee/AP/Handout/Scanpix

Vene presidendile Vladimir Putinile lähedase ideoloogi Aleksandr Dugini tütar Darja Dugina hukkus Moskva lähistel autopommiplahvatuses, teatasid Vene võimud pühapäeval. Sihtmärk võis olla hoopis aga hüüdnime «Putini aju» saanud Dugin isiklikult, kes olevat plahvatuse hetkel sõitnud teises autos oma tütre taga.

Pomm lõhkes 1992. aastal sündinud Dugina Toyota Land Cruiseris laupäeva õhtul, kui ta sõitis Moskvast 40 kilomeetri kaugusel Bolšije Võzjomõ küla lähedal maanteel, teatas Vene juurdluskomitee. Pereliikmete hinnangul oli plahvatuse tõenäoline sihtmärk Venemaa sõja häälekas toetaja Dugin, kuna tütar laenas isa autot viimasel hetkel, vahendab BNS.

Asjaolu, et sihtmärgiks võis olla Dugin isiklikult, pole välistanud ei Vene ega ka lääne meedia. «Minu arusaamist mööda oli sihtmärgiks hoopis Aleksandr või siis nad mõlemad,» sõnas tütart lähemalt tundnud Vene liikumise Venemaa Horisont esimees Andrei Krasnov Vene meediale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles