Pakistani valitsus üritab ekspeaministrit terrorismisüüdistusega vaigistada

Rachel Kaare Juudas
Copy
Pakistani endine peaminister Imran Khan.
Pakistani endine peaminister Imran Khan. Foto: Arif Ali/AFP/Scanpix

Pakistani politsei esitas endisele peaministrile Imran Khanile nädalavahetusel peetud kõne eest terrorismisüüdistuse. Vastuseks kogunesid sajad Khani toetajad tema elukoha ümber, et vahistamist takistada.

Valijate seas populaarne Khan süüdistas kõnes pealinna Islamabadi, politseiülemat ja kohtunikku tema juhitavasse Tehreek-e-Insafi (PTI) parteisse kuuluva Shahbaz Gilli kinnipidamises ja väidetavas väärkohtlemises. Gill kurtis hapnikupuudust ja vahi all tehtud arstlik kontroll kinnitas astma sümptomeid, vahendas The Washington Post. Aruande järgi ei leitud tõendeid piinamisest.

Politsei väidab, et Khan terroriseerib oma kõnedes riigiametnikke ning Pakistani teabeminister Marriyum Aurangzeb süüdistab endist peaministrit rahva vägivallale, seadusrikkumistele ja mässule õhutamises, vahendas NPR. «Khan peab kohtunike ja politseiametnike ähvardamise eest kohtu ette astuma, sest sellised jultunud vägivallaaktid põhjustavad ühiskonnas ekstremismi,» säutsus siseminister Rana Sanaullah eile varahommikul Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles