Põhja-Prantsusmaalt suundus Ühendkuningriiki rekordarv migrante

Copy
ÜK võimud toovad migrandid Doveri sadamasse 7. september 2020.
ÜK võimud toovad migrandid Doveri sadamasse 7. september 2020. Foto: Matthew Childs/REUTERS/Scanpix

Põhja-Prantsusmaalt ühe ööpäeva jooksul üle La Manche'i väina väikestes paatides Ühendkuningriiki suundunud inimeste arv tõusis rekordiliselt kõrgele, teatas täna Briti valitsus.

Eile tuvastati umbes 1295 meretee ette võtnud migranti, murdes eelmise rekordi 1185 inimest, mis registreeriti 11. novembril 2021, teatas kaitseministeerium.

Sel aastal on olnud kokku 22 670 ületamisjuhtumit, peaaegu kaks korda rohkem kui samal perioodil mullu.

Eelmisel aastal tõid Ühendkuningriigi võimud merelt ära kokku 28 526 inimest, kui nad olid ületamas tiheda liiklusega La Manche'i väina.

Ühendkuningriigi valitsus lubas pärast Euroopa Liidust lahkumist karmimat piirikontrolli.

Migratsioon on ka tüliküsimus Londoni ja Pariisi vahel, sealjuures süüdistab Briti valitsus Prantsusmaad suutmatuses migrantide teeleasumist peatada.

Migrandivoo ennetuseks on karmistatud seadusi, mille sihtmärgiks on inimsmugeldajate grupid, kes neid meresõite organiseerivad.

Samas on Ühendkuningriigi valitsusel vastuoluline plaan saata migrandid ümberasumiseks Rwandasse jäänud toppama juriidiliste tõkete ette. Hoolimata rahvusvahelisest kriitikast on Ühendkuningriigi teatel migrantide Rwandasse saatmine vajalik asüülitaotluste ja migrantide majutamise kõrgete hindade tõttu.

Meetmega soovib Briti valitsus heidutada migrante mitte võtma ette teekonda üle väina Prantsusmaalt Inglismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles